Edelényi Kastélysziget
Kezdőlap Kastély Felújítás Szolgáltatások Sajtószoba Galéria

2015. augusztus 26-án, szerdán, a kastély díszterme adott otthont a Miskolci Egyetem „Társadalmi innováció generálása Borsod-Abaúj-Zemplén megyében„ TÁMOP 4.2.1.D-15 projekt nyitó rendezvényének.
A Miskolci Egyetem Társadalomtudományi Kiválósági Központja nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy a felsőoktatási intézmények tevékenységeinek harmadik, társadalmi felelősségre alapozott szolgáltatásokból álló lábaként beindítsa a régió helyi társadalmi innovációs tevékenységének szakmai segítségét. A Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának kezdeményezése arra irányul, hogy hosszabb távon egy új szolgáltatást alapozzon meg a régió tudáscentrumában, rövid távon pedig az ország egyik leghátrányosabb térsége, a Cserehát önsegítő képességét próbálja erősíteni külső szellemi energiák bevitelével.
Három fő célkitűzés mentén kívánják a területi fejlődést előbbre vivő társadalmi innovációkat elindítani.
Ezek a következők:
- a térség összekapcsolása a régió központjával, a tágabb térségbe történő gazdasági, társadalmi és politikai integráció – térségi integráció
- a térségi önellátás fokozása – helyi gazdaságfejlesztés
- a térséget a többi térségből kiemelő egyedi sajátosság megtalálása, vonzerővé formálása - térségi identitás építés.

A projekt további rendezvényeinek szintén az Edelényi kastély ad otthont. A következő időpont: 2015. szeptember 11-e, péntek.

Látogatói információk

Őszi - téli nyitva tartás: November 1. és  március 31. között keddtől vasárnapig 10.00 és 17.00 óra között. Hétfő: szünnap. A kastély állandó kiállítása csak tárlatvezetéssel, a gyűjteményi kiállítások pedig  egyénileg látogathatók. A tárlatvezetések időpontjai: 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30.  Csoportos bejelenkezés: beata.csore@forsterkozpont.hu   judit.bay@forsterkozpont.hu            Tel: 06-70 902-6856

 

Jegyárak:
Felnőtt: 1 600,- Ft
Kedvezményes (diák és nyugdíjas): 800,- Ft

Felnőtt csoportos: 1300,- Ft
Családi (2 fő felnőtt + 2 fő 14 éven aluli gyermek): 3 200,- Ft