Edelényi Kastélysziget
Kezdőlap Kastély Felújítás Szolgáltatások Sajtószoba Galéria

Sikeres volt a kastély nyílt napja

Rendkívüli sikere volt az edelényiek körében annak a nyílt napnak, amelynek keretében a közelmúltban Gergely Zsolt projektvezető, Lévai Sándor főmérnök és Bay Judit turisztikai munkatárs mutatta be a több mint kétszáz érdeklődőnek az Edelényi Kastélysziget beruházási munkálatainak előrehaladását.

A szervezők maguk sem gondolták, hogy ilyen sokan érdeklődnek majd a kastély sorsa felől. A további feladatok megoldásához rendkívüli motivációt jelent az a támogatás, féltő szeretet, amely a kastélybarátoktól érkezett. Sokak kedvence lett az egyik szoba vadászt ábrázoló figurája, aki puskájával, bárhol is állunk a teremben, mindig célba vesz bennünket.

Bíztató, hogy a megújult Holt-Bódva újratelepített növényeivel és állatvilágával, a szépülő park változatos rózsáival, az újjászülető terek, az építészeti bravúrnak tekinthető kápolna helyreállításával és a festett szobák a restaurált falképekkel kivétel nélkül mindenki tetszését elnyerte. Reménykedésre ad okot, hogy az a közösség, amely ennyire a magáénak érzi a kastélyt, óvja és félti is majd azt az értéket, amely a település életére is pozitív hatással lehet.

A nagyközönség számára előreláthatólag 2013 tavaszától lesz látogatható az Edelényi Kastélysziget.

Látogatói információk

Őszi - téli nyitva tartás: November 1. és  március 31. között keddtől vasárnapig 10.00 és 17.00 óra között. Hétfő: szünnap. A kastély állandó kiállítása csak tárlatvezetéssel, a gyűjteményi kiállítások pedig  egyénileg látogathatók. A tárlatvezetések időpontjai: 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30.  Csoportos bejelenkezés: beata.csore@forsterkozpont.hu   judit.bay@forsterkozpont.hu            Tel: 06-70 902-6856

 

Jegyárak:
Felnőtt: 1 600,- Ft
Kedvezményes (diák és nyugdíjas): 800,- Ft

Felnőtt csoportos: 1300,- Ft
Családi (2 fő felnőtt + 2 fő 14 éven aluli gyermek): 3 200,- Ft