Edelényi Kastélysziget
Kezdőlap Kastély Felújítás Szolgáltatások Sajtószoba Galéria

Látogatóban az önkormányzat munkatársai

Az idő előrehaladtával egyre látványosabb az Edelényi Kastélysziget megújulása, és egyre jobban érezhető az érdeklődés a település lakói és az önkormányzati dolgozók részéről egyaránt. Novemberben a hivatal munkatársai ismerkedhettek meg a projekt jelenlegi állásával, ami azért is fontos, mert a következő időszakban sem nélkülözhető az az együttműködés, amely segítheti akár az első, akár a második ütem fejlesztési munkálatait.

Az érdeklődők átfogó információt kaptak a szándékokról, a célokról, a megvalósítás folyamatáról, valamint azokról a jövőbeli tevékenységekről, amelyek a kastély komplex hasznosítását célozzák.

Az Edelényi Kastélysziget működése szoros összefüggésben van az őt körülvevő környezettel, természeti és társadalmi értelemben egyaránt, így célszerű létrehozni egy olyan egységet, amely alkalmas a szabadidő kulturált eltöltésére a helyieknek és a turistáknak egyaránt.

Az adottságok kínálják egy, a kastélyhoz tartozó, ugyanakkor közparkként funkcionáló igényes zöldterület létrehozását, amelynek helye a jelenlegi önkormányzati tulajdonú sportpálya területe lehet. A látogatás jó alapot teremtett a további együtt gondolkodásnak.

Látogatói információk

Őszi - téli nyitva tartás: November 1. és  március 31. között keddtől vasárnapig 10.00 és 17.00 óra között. Hétfő: szünnap. A kastély állandó kiállítása csak tárlatvezetéssel, a gyűjteményi kiállítások pedig  egyénileg látogathatók. A tárlatvezetések időpontjai: 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30.  Csoportos bejelenkezés: beata.csore@forsterkozpont.hu   judit.bay@forsterkozpont.hu            Tel: 06-70 902-6856

 

Jegyárak:
Felnőtt: 1 600,- Ft
Kedvezményes (diák és nyugdíjas): 800,- Ft

Felnőtt csoportos: 1300,- Ft
Családi (2 fő felnőtt + 2 fő 14 éven aluli gyermek): 3 200,- Ft