Edelényi Kastélysziget
Kezdőlap Kastély Felújítás Szolgáltatások Sajtószoba Galéria

3D film

Látogatóink egy háromdimenziós kisjátékfilm megtekintésével kezdik a kastély felfedezését. A film a felvidéki vándorfestő, Lieb Ferenc Edelényben töltött egy évét mutatja be, részben valós személyekre és tényekre építő, részben fantázia-szülte történeteken keresztül.

A filmben a festő a hat festett szoba átadását követően, vázlatrajzait lapozgatva feleségének mesél a kastélyban töltött időről. A rajzok aztán egymás után életre kelnek, bepillantást engedve Lieb Ferenc életének egy-egy pillanatába. Az Edelényben töltött időszak nemcsak Lieb Ferenc számára volt sorsfordító, hanem a kastély ifjú örökösének, a „Kis Ferusnak” is meghatározó élmény lehetett a festő jelenléte és munkálkodása.

Képről-képre bontakozik ki a hat festett szoba története, a főszereplők jelleme és egymáshoz való viszonya, megelevenednek a korszak ikonikus alakjai és tipikus élethelyzetei, miközben képzeletbeli utazást tehetünk a kastély és környezete egykori mindennapjaiba.

A 3D kisjátékfilm M. Tóth Géza Balázs Béla-díjas animációs filmrendező munkája. A főszerepben: Rost Andrea.

 

Látogatói információk

Őszi - téli nyitva tartás: November 1. és  március 31. között keddtől vasárnapig 10.00 és 17.00 óra között. Hétfő: szünnap. A kastély állandó kiállítása csak tárlatvezetéssel, a gyűjteményi kiállítások pedig  egyénileg látogathatók. A tárlatvezetések időpontjai: 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30.  Csoportos bejelenkezés: beata.csore@forsterkozpont.hu   judit.bay@forsterkozpont.hu            Tel: 06-70 902-6856

 

Jegyárak:
Felnőtt: 1 600,- Ft
Kedvezményes (diák és nyugdíjas): 800,- Ft

Felnőtt csoportos: 1300,- Ft
Családi (2 fő felnőtt + 2 fő 14 éven aluli gyermek): 3 200,- Ft